Gula tulpaner med blå bakgrund
Örnsköldsvik

Välkommen till Parkinson Örnsköldsvik!

Verksamheten består av olika aktiviteter träffar, föreläsningar och studiecirklar. Vi vill sprida kunskap om Parkinsons sjukdom och öka förståelsen för dem som drabbats, både sjuka och närstående/anhöriga.

Vi vill öka kunskapen hos sjukvården och äldrevården så att vi får den behandling som är rätt för oss och som vi har rätt till. Vi vill stötta varandra och våra anhöriga genom vår förening, bidra till social acceptans och gemenskap.

Vi hälsar alla välkomna till våra aktiviteter.

Till Parkinson Västernorrlands sida

Kontaktinformation

Kontaktperson: Vivan Persson, Örnsköldsvik

Telefon: 070-297 94 09

E-post: bossep52@outlook.com

Parkinsondagar på Österåsens hälsohem 25-26 april 2023

Parkinson Västernorrland har tillsammans med Österåsen tagit fram ett program för personer med Parkinsons sjukdom och deras anhöriga. I år kan vi erbjuda ett reducerat pris för medlemma på vistelsen eftersom vi har erhållit 10 000 kr som bidrag från Parkinsonförbundet för att genomföra dagarna.

Digitala föreläsningar våren 2023

Parkinson Västernorrland anordnar föreläsningar för hela länet. Teamslänk mailas ut till medlemmar några dagar i förskott. Du kan delta hemifrån på din telefon, platta eller dator. Föreläsningarna är interaktiva och det går att ställa frågor eller kommentera.

Kommande aktiviteter

 • Västernorrland

  Digital föreläsning 31 mars

  31 mars 2023, kl 14:30-15:15
  Digitalt eller Centralesplanaden 18, Vuxenskolans lokal

  Medicinsk information om Parkinsons sjukdom. En föreläsning med grundläggande information om sjukdomen och hur medicinerna verkar. Neurolog Sven Pålhagen

 • Västernorrland

  Digital föreläsning 20 april

  20 april 2023, kl 14:30-15:15
  Digitalt eller Centralesplanaden 18, Vuxenskolans lokal

  Mat för hjärnan – Vad ska personer med Parkinson tänka på när det gäller kost. Dietist Charlotte Erlansson-Albertsson, Lund

Aktuellt i vår förening

 • Örnsköldsvik

  Referat från medlemsmöte i Örnsköldsvik

  Måndagen den 3 oktober var det medlemsmöte i Örnsköldsvik. Ett 20-tal medlemmar hade mött upp i Vuxenskolans lokaler på Centralesplanaden 18.

  Publiceringsdatum: 21 december 2022

Gula tulpaner med blå bakgrund

Bli medlem

Hos förbundet och våra föreningar får du råd och tips samt utbildning om sjukdomen, om mediciner och behandlingsprinciper som är viktiga för dig i ditt fortsatta samarbete med vården.

Bli medlem

Flera människors händer lagda på varandra

Stöd oss

Du kan stödja vår verksamhet på olika sätt. Du kan ge en gåva och du kan bli medlem i förbundet.

Ge en gåva