En rabatt med röda tulpaner
Sörmland

Välkommen till Parkinson Norra Sörmland!

Parkinson Norra Sörmland är en lokalförening inom länsföreningen Parkinson Sörmland. Vi har cirka 100 medlemmar i Eskilstuna och Strängnäs med omgivningar. Föreningen möjliggör för personer med Parkinson och deras anhöriga att träffas och utbyta erfarenheter. Vi vill visa att man kan leva ett aktivt liv trots Parkinsons sjukdom.

Kom och prova på Dans för Parkinson

Välkomna att dansa in våren med oss i Scenkonst Sörmlands lokaler i Eskilstuna. Vi kommer att prova på olika dansstilar. Ledorden är glädje, rörelse och gemenskap.

"Ett slag för hälsan" Boxningsträning för dig med Parkinson

Eskilstuna boxningsklubb har hösten 2023 startat en grupp med boxningsträning, som vänder sig till personer med diagnosen Parkinson eller annan neurologisk diagnos, under ledning av Eva Albäck.

MRR- musikgympa rörelse och röst

Grupprehabilitering i Eskilstuna för dig med Parkinsons sjukdom eller stroke.

Musikterapi FMT-modellen

FMT-funktionsinriktad musikterapi individuell behandling. MRR-musikgympa rörelse och röst, grupprehabilitering.

Mjukisgympa

För vårterminen gäller följande: Uppstart 16 januari klockan 10.15 (OBS att vi börjar 15 minuter tidigare; den nya tiden blir alltså 10.15–11.00). Som tidigare nyttjar vi Korpens lokaler i Vilsta.

FIKA-grupp i Eskilstuna

Fikagruppen för medlemmar i Eskilstuna med omnejd tar ”jullov” Vi startar igen i den 29 januari 2024. Tid och plats är som vanligt konditori Amarant i Torshälla klockan 15.00 den sista måndagen i månaden, mer info skickas ut.

FIKA-gruppen i Strängnäs

För drygt ett år sedan startade vi en FIKA-grupp i Strängnäs. En FIKA-grupp är en grupp på 10 -12 personer som träffas och umgås en gång i månaden på något trevligt kafé.

Kontaktinformation

Kontaktperson: Leif Linnskog, ordförande

Telefon: 070-560 24 33

e-post: norrasormland@parkinsonforbundet.se

Aktuellt

  • Världsparkinsondagen 11 april 2024

    Den 11 april firas Världsparkinsondagen till minne av läkaren James Parkinson, som var den förste att beskriva det neurologiska tillstånd som senare fick namnet Parkinsons sjukdom. Runt om i landet uppmärksammas dagen på olika sätt.

    Publiceringsdatum: 11 april 2024

Gula tulpaner med blå bakgrund

Bli medlem

Hos förbundet och våra föreningar får du råd och tips samt utbildning om sjukdomen, om mediciner och behandlingsprinciper som är viktiga för dig i ditt fortsatta samarbete med vården.

Bli medlem

Flera människors händer lagda på varandra

Stöd oss

Du kan stödja vår verksamhet på olika sätt. Du kan ge en gåva och du kan bli medlem i förbundet.

Ge en gåva