Välkommen till

E-post: medelpark@gmail.com 

Funktionärer i PDF klicka här

Uppdaterades 200123


Medlemsmöten

Torsdagar Kl. 14:00-16:00 hos
Odd Fellow, Nytorget 4, Sundsvall


OBS! Inställt på grund av Corona-virusets!


Styrelsen 2020

Länk till styrelsen i PDF-format »
Uppdaterades 200123


Styrelsemöten
Torsdagar kl. 10:00-12:00, 

Konferensrum 138A, Sundsvalls Sjukhus:

 

Ordförande

Ove Lindström 
Tel: 070-322 43 07
E-post: o
ve.lindstrom.bygganalys@gmail.com

Sekreterare 
Mona Creutziger

Tel: 070-663 42 46
E-post: 
monacreutziger@gmail.com

Kassör
Yngve Åsen

Tel: 070-697 10 07
E-post: ynase001@gmail.com

Vice ordförande

Karin Höiby
Tel: 070-607 08 40
E-post: karin.hoiby@gmail.com
 

Ledamot
Webb & medlemsregister

Per Olof Björner

Tel: 070-317 19 28
E-post: po.bjorner@outlook.com

Suppleant 

Margareta Barreby
Tel: 070-204 71 76
E-post: mbarreby@hotmail.com

Suppleant

Elisabeth Wikander

Tel: 070-654 32 25
E-post: 
elisabet.wikander@gmail.com 


Asvarig NYP 

Maria Lilja 
Tel. 070-214 45 98
E-post: 
mlilja6@icloud.com

Revisor

Stig Creutziger
Tel: 072-212 18 60 
E-post: storroten@live.se

Revisor 

Clas-Göran Mikaelsson
Tel: 070-611 58 04 
E-post: 
classe.mikaelsson@gmail.com

Ersättare för revisor 

Johnny Borg 

Tel: 072-331 42 20 
E-post: 
borg.johnny@icloud.com

Valberedning 

Åsa Sundin
 
Tel: 073-180 95 68 
E-post: 
sundinasa@telia.com


Catharina Arwidi
 
Tel: 070-332 20 01 
E-post: 

catharina.arwidi@telia.com 


Maria Lilja
Tel: 
070-214 45 98
E-post: 
mlilja6@icloud.com

Informatörer

Karin Höiby

Tel: 070-607 08 40 
E-post: karin.hoiby@gmail.com 


Ulla Sjödin

Tel: 070-339 62 46
E-post: uno.skador@telia.com


Gunilla Österlund
Tel: 060-50 11 51, 070-347 77 72
E-post: grus31@hotmail.com

Parkinson Medelpad är en lokalavdelning till länsföreningen Västernorrland, under Parkinson Förbundet.


 

Information om Parkinsonboxningen!I söndags tränade boxarna inne i den ny städade boxningslokalen. Det var sju personer som tränade på den första inneträningen.

Nu är det möjligt att träna boxning inomhus!

Vi tränar i Sundsvalls Boxningsklubbs lokaler, Sporthallen, Sundsvall ingång från Himlabadets entré. Tag sen direkt till vänster in i korridor i gamla Sporthallen. Tag första trappan ner i korridoren på höger sida till Boxningsklubbens lokal i källarplanet (ingen hiss).

NYA TRÄNINGSTIDER
ONSDAGAR KL. 12:00 – 13:00
SÖNDAGAR KL. 12:00 – 13:30

Vi har bytt tider för att lokalen skall vara oanvänd före oss och att den hunnit luftas ur. Dessutom har Fredrik lunchrast på universitetet kl. 12:00 och han har störst chans att gå ifrån och träna oss då.

CORONAREGLER
Gå direkt till träningslokalen ta av ytterkläder där, ombyten görs hemma.
Alla skall ha tunna handskar (typ trädgårdshandskar) utom då vi använder Boxningshandskar. Klubben har köpt in nya boxningshandskar som man får köpa för 100 kr/st. alternativt låna handskarna som sina personliga under Coronaperioden. Handsprit vid skifte av handskar.
De redskap vi skall använda spritas före övningen, sen har vi handskar när vi använder redskapen.
Blir vi för många boxare i lokalen får vi dela gruppen på tider eller dagar.

Terminsavgiften till Boxningsklubben är 500 kr
Alla tränar på egen risk.
KÄNNER DU DIG DET MINSTA KRASSLIG, STANNA HEMMA.

Information:

Mona Creutziger 
Tel: 070-663 42 46


Träffen vid Sidsjön Dalstugan den 22 september 2020Solen tittade fram och vi fick en mysig tisdagsträff intill Dalstugan vid Sidsjön den 22 september. Christer Lehnberg skapade en god stämning med sin härliga musik och sång, där vi ibland kunde sjunga med. Några medlemmar promenerade och andra kom direkt till träffen. Vi åt vår och medhavda matsäck och njöt av musiken i solstrålar som av och till tittade fram. Sen hjälptes vi åt med ett litet quiz och lottade ut fina vinster som tygkassar, grytlappar och annat som Margareta Barreby sytt och fixat till.

Vid pennan Mona Creutziger


Träff med Signe Weiss vid Sidsjön 15 september 2020.Ännu en fin tisdagseftermiddag vid Dalstugan i Sidsjö hade vi tisdagen den 15 september. Några hade promenerat och andra kom direkt till Dalstugan. Nu kan vi öppna bommen så att färdtjänst eller andra fordon med medlemmar som behöver det, kan åkta hela vägen fram till Dalstugan. En mindre grupp hade slutit upp för att äta sin goda matsäck och för att delta i Signe Weiss Nia-träning. Vi satt bakvända vid borden mot Signe som entusiastiskt berättade och visade vad Nia-träning är. Det är lugna rörelser som man kan göra sittande, stående eller liggande. Med värme, lugn och rofylld musik fick vi sedan  känna på hur ett sittande träningspass känns, en skön känsla.


Vid pennan Mona Creutziger Tel: 070-663 42 46.


Nu är Parkinsonboxarna på gång igen efter Coronauppehållet.Vi har ute-träning vid Södra Bergets fot under ledning av Fredrik Strid. Söndagen den 13 september kom Thess Jonsson från Narva boxningsklubb i Stockholm hit och tränade oss. Det var höstterminens fjärde träningen och vi var nästan tjugo entusiastiska men lite ringrostiga medlemmar som kämpar för att åter komma i form. Tess hade många fantasifulla övningar där hon utnyttjade naturens backar, kottar, stenar och stockar för vår träning. Solen strålade och alla blev svettiga och glada. Tack Fredrik och Tess för ert stöd och engagemang. Det är fjärde året som vi i samarbete med Sundsvalls och Narva Boxningsklubbar har ParkinsonBoxning i Sundsvall.
Det är allmän träning, kondition och lite boxningsträning.
Söndagar kl. 11:00

Vi prövar olika träningsplatser utomhus.

Är Du intresserad av att delta så ring eller SMSa
Mona Creutziger telefon 070-663 42 46,
så får du veta var träningen är kommande söndag.

Länk till foton Parkinsonboxningen den 13 september 2020


Träff vid Dalstugan den 8 september 2020.I det vackra sensommarvädret samlades nästan 20 medlemmar utomhus vid Dalstugan i Sidsjö tisdagen den 8 september. Några hade promenerat vid Sidsjön först men de flesta kom direkt till Dalstugan där vi spisade våra medhavda matsäckar. Gun-Britt Hermansson och Lars Almestad underhöll oss med dragspel, fiol, gitarr och sång. De berättade historier om de folkmusiklåtar som de med stor inlevelse framförde. En mycket uppskattad underhållning som roade och gav oss varma igenkännande skratt. Vi avslutade träffen med en liten frågelek och därefter utlottning av små priser till frågeleksdeltagarna.

Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Träff vid Dalstugan den 8 september 2020


Träff för anhöriga onsdag den 9 september 2020.Nu försöker vi starta upp anhörigträffarna om det finns intresse. Många har kanske hållit kontakt via telefon men saknat våra gemensamma träffar.

Vi föreslår att vi träffas på Södra Berget vid raststugan på Ängen.
Onsdag 9 september kl. 14:00.
Parkering längs vägen mot Ängen.

Det finns gott om utrymme i stugan så att vi kan hålla avstånd eller vara ute i det fina vädret som utlovas.
Vi bjuder på fika. Ring och meddela om du kommer eller har synpunkter.
Hoppas du kan ta dig tid och har möjlighet att få passning om det behövs.

VÄLKOMNA!

Margareta Barreby Tel. 070-204 71 76
Åsa Sundin Tel. 073-180 95 68


Repotage från Sidsjön Dalstugan 1 september 2020


 

Tisdagen den 1 september samlades drygt ett tiotal medlemmar från Parkinson Medelpad i solskenet vid Dalstugan i Sidsjö. Alla hade sin egen matsäck och grillen var varm. Tre medlemmar från ukulelegruppen BUMS underhöll oss med sång och ukulele och klassiska evergreens, medan vi mumsade på vår matsäck och grillad korv. De flesta medlemmarna skippade promenaden och kom direkt till Dalstugan. Att få träffa andra ute och med respektfullt avstånd efter den långa perioden med restriktioner är viktigt och vi ska fortsätta att träffas vid Dalstugan på tisdagarna så länge vädret tillåter. Vi skildes sedan åt efter ett litet minilotteri.

Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Sidsjön 1 september 2020


Parkinsonboxarna 30 augusti 2020Efter ett träningsuppehåll sen mars månad har Parkinsonboxarna nu startat på nytt. Parkinsonföreningen Medelpad och Sundsvalls Boxningsklubbs med tränarna Peter och Fredrik har en plan. Vi prövar olika träningsplatser ute i naturen och vi prövar också olika sätt att träna utomhus utan de vanliga redskapen. Träningen är allmän träning med genomgång av kroppen och konditionsträning samt boxningens grunder. Bilden ovan är från söndagen den 30 augusti. Den här söndagen var vi ovanför LV5 på den gamla skjutbanan med gott om plats. Sandplanen gav oss en utmaning och effektiv träning.

Vid pennan Mona Creutziger


Styrelsen har träffat Neuro-teamet på Sundsvalls sjukhus den 19 mars 2020.

Styrelsen har även tidigare träffat neuro-teamet på Sundsvalls sjukhus. Vi är så glada att de tar emot oss och vill berätta vad som händer på kliniken och även lyssna på vad vi som patientorganisation har för synpunkter. Verksamheten är mitt i en positiv utveckling efter några turbulenta år. Allt är inte på plats än men de jobbar på det.

Neuro- och geriatriska teamet har fått ett mindre tillskotta av tjänster år 2020. På kliniken finns idag två neurologer och åtta geriatriker geriatriker = specialistläkare i äldresjukvård. Samt sjuksköterskor, fysioterapeuter (sjukgymnaster), arbetsterapeuter, logoped, dietist, kurator och tillgång till psykolog. Teamet har ju även andra stora sjukdomsgrupper än Parkinson. De beräknar att de har ca 200 Parkinsonpatienter i Sundsvall och Härnösand.

Kliniken har nu fått en PARKINSONSKÖTERSKA som heter Sandra Tegström tel. 060-18 20 27. Det är ett nytt uppdrag för Sandra så vi får ge henne tid och stöd för att bygga upp sin kunskap. Henne ska vi vara rädda om. En jätteviktig person för både patienter och anhöriga. Spindeln i nätet. Hon kommer att vara den enda på kliniken som har överblick över alla Parkinsonpatienter. Hon kan introducera rehabteamets resurser efter behov och skapa rutiner så att människor inte hamnar mellan stolarna.

Parkinsonskolan för nydiagnostiserade planeras att komma igång, 3 - 4 ggr i ca 2 timmar för alla nya Parkinsonpatienter får del, oavsett vilken läkare de än kommer till.

Ett förslag från kliniken är att ordna en Parkinsoninformation där de som vill kan komma. Bra för de som ej fått kallelse till Parkinsonskola under de sista åren och en repetition för de som fått. Vi tycker att det är ett utmärkt förslag och har erbjudit oss att ordna det praktiska.


Medlemsmöte 20 februari 2020 med Maria o TomasUngefär 45 medlemmar fick en apelsindrink när de kom till vårt månadsmöte med Karibien tema, den 20 februari. Maria Lilja och Tomas Rosén berättade om sin dansresa till Kuba. De reste med sin Kubanske danslärare och några från sin dansgrupp. Dansläraren hade ordnat kubansk inkvartering hos en familj och ibland fick de mat hos familjen som bodde dörren bredvid, det är vanligt på Kuba.

Tomas och Maria visade fantastiska bilder från sin resa och virvlande filmer där de spontandansade på olika caféer och restauranger där det fanns live orkestrar. De dansade också flera Karibiska danser för oss, både salsa och bachata till publikens förtjusning.

Vi bjöds på en liten Karibisk sallad och därefter kaffe och kokostopp. Åsa Sundin visade sittgympa och hon undrar om det finns intresse för en sittgympa grupp? Vår egen ”bibliotekarie” Gunilla Österlund visade några intressanta böcker. Efter lottdragning tackade ordförande Ove Lindström alla medverkande och avslutade mötet. 

Vid pennan Mona Creutziger 

Länk till foton Medlemsmöte 20 februari 2020


Årsmöte 23 januari 2020Parkinson Medelpads årsmöte hölls den 23 januari 2020 på Odd Fellows lokal. Ordförande Åsa Sundin hälsade välkommen. Efter parentation för sju föreningsmedlemmar som avlidit under året öppnade mötesordförande Rolf Hammar årsmötet och sedvanliga årsmötesförhandlingar vidtog. Föreningens verksamhet och finanser diskuterades och godkändes utan anmärkning.

Styrelse för år 2020 består av: Ordförande Ove Lindström, Ledamöter: Karin Höiby, Yngve Åsen, P-O Björner, Mona Creutziger suppleanter Elisabeth Wikander och Margareta Barreby. Revisorer: Stig Creutziger, Claes-Göran Mikaelsson och Jonny Borg. Valberedning: Åsa Sundin, Maria Lilja och Catharina Arwidi.

Föreningen avser att fortsätta att satsa på hälsa och sociala aktiviteter, som månadsmöten, samtalsgrupper, röstträning/körsång, boxning m.m. Vi avser också att fortsätta följa upp hur vård och omsorg fungerar för våra medlemmar. Vår informationsgrupp fortsätter med sitt uppdrag att informera om Parkinson. Vi vill också sprida information om vår förenings olika aktiviteter och varma gemenskap.

Avgående styrelseledamöter Åsa Sundin, Sven-Lennart Söderlind och Torsten Sundin, valberedningens Gunilla Österlund samt mötesordförande Rolf Hammar avtackades av Karin Höiby.

Vi bjöds på kaffe med goda smörgåsar och underhållning av Klas Norberg. Klas fick snart åhörarna med på noterna och han bjöd på allt från rock, psalm och Nicke Sjödin.  En mycket uppskattad underhållning, många sjöng med och han lockade till många skratt.

Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foto Årsmöte 23 januari 2020.


Minnesord om Sven Ekström.

Sven Ekeström, långtime member of Parkinson Medelpad, avled 19 december 2019, 85 år gammal. Under sin levnad var Sven verksam inom många områden.

I sin hembygd i Hälsingland lockade skogen och jakten.
Han släktforskade och var aktiv i flera föreningar. Bland annat var han väldigt engagerad i bildandet av Parkinson Medelpad (1998), samt länsföreningen Parkinson Västernorrland (2015).
Sven var också sedan många år medlem i Logen W6.

I Parkinson Medelpad var han Hedersmedlem och Senior Advisor.
Parkinson är fortfarande en relativt okänd sjukdom. Ungefär 22 000 människor har sjukdomen i Sverige. Genom sin kunskap om Parkinsons sjukdom och vård var Sven ofta inbjuden som föreläsare/informatör inom sjukvården och intresseföreningar. Sven var en bra mentor och lärare! Som aktiv i föreningens styrelse tillbringade jag många timmar hos Sven i hans skrivkammare. Han var en expert på proffsiga Powerpoint presentationer. Både Sven och hans fru Birgitta öppnade sitt hem och vi hade många go-fika raster och luncher. (Birgitta var nog rädd ibland att jag skulle flytta in permanent.) 

Sven har alltid varit aktiv, tog flygcertifikat som ung och jobbade i flera år som IBM tekniker på olika orter i Sverige. När han fick diagnosen Parkinson för 28 år sedan var han tvungen att sluta jobbet som tekniker. Han tog jobb som säljare istället – då behövde man ju bara prata för varan. 

Trots sjukdomen, hade vi genom Parkinsonföreningen alltid trevliga möten och utflykter. Nya vänskaper bildades.
Vi hade många intressanta föreläsningar och Sven var en mästare på att ordna olika program. 

Vi är många som kommer att sakna Sven. Nu gäller det att bevara minnena. Det kan kännas tungt nu, men med tiden kommer det att bli ljusa och fina minnen av en kär vän.

Erik Hansson
Medlem i Parkinson Medelpad och
Hedersmedlem i Parkinson Västernorrland


Julfest 13 december 2019


På Luciadagen hade Parkinson Medelpad årets julfest och cirka 50 personer kom till Odd Fellows lokal. Ordförande Åsa Sundin hälsade välkommen. Vi startade med ett glögg- och godisbord och vi fick lyssna till Kjell Erikssons underhållning. Därefter bjöds vi på härlig julgröt och skinksmörgås. Till kaffet hade vi ett klurigt julquiz och vinnaren fick en julost. Vi överraskades av ett lekfullt luciatåg. Vårt lotteribord dignade av vinster med anknytning till julen. Margareta Barreby och Rut Sundin tackades med en blomma för att de fixar förtäring till våra möten. Åsa Sundin önskade också oss alla
en God Jul och ett Gott Nytt År.


Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Julfesten 13 december 2019


Parkinsång på Skottsundsbacken 2 december 2019 Med tomtar, stjärngossar och lucia bjöd Parkinsången de boende på Skottsundsbacken i Kvissleby på en rad med kända julsånger. Mona Creutziger läste egenhändigt hopsnickrade  dikter  mellan låtarna och vi i kören hade fullt upp med att byta skepnad. Stämningen var hög och vi bjöd på extranummer då många kom senare. Vi bjöds på kaffe med dopp och Maud Engebo tackade Gun East för hennes engagerade arbete med att träna oss och överlämnade ett blomsterarrangemang.


Vid pennan Åsa Sundin

Länk till foton Parkinsång på Skottsundsbacken 2 december 2019.


Medlemsmöte 21 november 2019Torsdagen den 21 november samlades Parkinson Medelpads medlemmar för att lyssna på Annika Laacks berättelse om sin egen resa med Herr P. Annika var endast drygt 30 år och hade familj och barn i förskole- och skolålder när hon drabbades av Parkinson och hon har levt med Herr P i 18 år. Annika förvärvsarbetar, bloggar flitigt och har skrivit flera böcker om livet med Herr P. Hon berättade med värme om sina erfarenheter. Vid kaffet överraskades vi också av Siv Håkanssons humoristiska alter ego ”Sivan”. Sen gick vi ut i det regniga novembermörkret och några hade med sig fina lotterivinster.

Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Medlemsmöte 21 november 2019.


Medlemsmöte 24 oktober 2019Vid Parkinson Medelpads medlemsmöte den 24 oktober välkomnade ordförande Åsa Sundin ett dryg fyrtiotal medlemmar samt dagens gäst Lasse Stålnacke. Lasse berättade på ett lättsamt sätt om sin egen resa med Parkinsons sjukdom. Han tror att hans bakgrund varit en fördel.  Han har tränat Ju-Jutsu intensivt och har utbildning inom asiatisk medicin, det har varit till stor hjälp i hans kamp mot sjukdomen, ”Mister Parkinson” som han kallar den. Hans motto är ”Nerver give up. Live your dream”. Det blev många frågor och det blev en livlig diskussion.

Ordförande informerade om föreningens olika verksamheter och hon berättade att styrelsen har haft en träff med sjukhusets neuroteam. Neuroteamet har under hösten fått extra projektmedel från statens ”patientmiljard”, En fin satsning har gjorts på bl. a. extra sjukgymnastik och talträning. Träffen med sjukhusets neuroteam var positivt och vi hoppas att den skall vara återkommande. 
Vi bjöds på kaffe och smörgås och avslutade med glada vinnare i dagens lottdragning.

Vid pennan Karin Höiby


Länk till foton Medlemsmöte 24 oktober 2019.


Medlemsmöte 19 september 2019Vi startade höstens första medlemsträff den 19 september med ”Kafferep med allsång och Musikquiz”. Mer än 40 personer kom tlll Odd Fellows lokal där ”Grannen och jag” underhöll och spelade till musikquizets frågor. Vi sjöng med till musiken och funderade på frågorna.

Alla frossade och mumsade på kafferepets sju sorters kakor. Tack alla som bakat och bidragit med kaffebröd. Till mötet hade vi besök av Parkinson Västernorrlands ordförande Roger Åkerblom samt Myrna Åkerblom. Hon är anhörigrepresentant i Parkinsonsförbundets styrelse. Efter att vi delat ut vinster till vinnare i musikqviet återstod att dra fram dagens lotterivinnare.


Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Medlemsmöte 19 september 2019.


Vårutflykt 23 maj 2019Vårens utflykt den 23 maj började med en utsökt lunch på Söråkers Herrgård. Mätta och nöjda for vi vidare till ”Torgnys inspirationsträdgård” där Torgny Nordin berättade livfullt om alla ovanliga arter vid en rundvandring i hans trädgård. Lite frusna i grådiset var värmen i bussen skön och vi for vidare till ”Färjas brygga” vid Tynderösundet för kaffe och Amanda Samuelsson informerade om bygden och färjan till Åstön. Resan avslutades med ett besök i Skeppshamns kapell på Åstön där hamnfogde Stig Gunnar Vikberg berättade kapellets historia och om Gävlefiskarnas liv på ön.

Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton från vårutflykten 23 maj 2019


Öppet hus på Parkinsonboxningen den 24 april 2019 i Sundvalls Boxningsklubbs lokal i Sporthallen.Det var mer än 20 personer som deltog eller tittade på vår träning.
Therese Jonsson från Narva boxningsklubb tränade oss och vår huvudtränare Calle Wallin supportade. Narva klubben har fört in boxning för Parkinsondrabbade i Sverige. De arbetar fram anpassade träningsprogram för vår grupp och Therese kommer med nya övningar och träningstips. Träningen framkallar skratt och glädje och alla deltar på sina egna villkor. Flera nya medlemmar kom för att titta eller delta i träningen. Vi hade även besök från Härnösands Parkinsonförening, de hoppas att också kunna starta träning på hemmaplan snart. Vid fikat blev det mycket prat och skratt och mackorna försvann i ett nafs.


Vid pennan Mona Creutziger


Medlemsmöte 11 april 2019 På Världsparkinsondagen den 11 april hade Parkinson Medelpad medlemsmöte med hjärtspecialistläkaren Mona Lycksell som föreläsare. Hon berättade om hur hjärta och kärl fungerar och vad som händer när det inte fungerar. Symtomen vid hjärtinfarkt kan vara mycket olika hos män och kvinnor. Männen har ofta de klassiska symtomen, som tryck överbröstet som strålar ut i vänster arm medan kvinnornas symtom kan variera mycket och är mera svåra att identifiera. Om man misstänker hjärtinfarkt ska man alltid ringa 112. Redan i ambulansen påbörjas intensiv behandling. Kranskärlsoperationer utförs i Sundsvall.  Även andra hjärt-kärlproblem som kärlkramp och hjärtsvikt berördes. För att förebygga hjärtproblem rekommenderar hon att vi ska minska på stressen, röra på oss regelbundet, hitta roliga aktiviteter samt minska på sockret och saltet i maten. Hon förklarade lättförståeligt och med allvar och humor. Ett femtiotal medlemmar lyssnade intresserat och hade många frågor.

Trubaduren Lars-Åke Melin framförde visor som hade anknytning till Sundsvall och han berättade minnen från artister som sjungit visorna. Publiken sjöng med i den inlevelsefulla musiken. Vi fick goda mackor, påskgodis och flera vann fina priser.


Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Medlemsmöte 11 april 2019. 


Medlemsmöte 21 mars 2019 Mauri Junes och Hans Åhl berättade om sin vintervistelse i Kolkata i Indien. Vi förflyttades till en färgrik och annorlunda kultur, ibland så olik vår men ibland också så likt våra liv. En långvarig vänskap med en indisk familj ger dem inblick i vardag, fest och kultur. De gjorde en resa till delstaten Sikkim, beläget högt upp på Himalayas sluttningar, upp till 4000 m höjd. Fantastiska vyer och farliga vägar. Där är västerlänningar sällsynta och alla ville ta en selfie med Hans och Mauri, för de flesta hade mobil. Vi kunde nästan känna lukten när de visade sina bilder och hörde deras fängslande och livfulla berättelser.

Gun-Britt Hermansson med sin cittragrupp underhöll. Gun-Britt spelade fiol och berättade intressanta anekdoter om de låtar de spelade.

Vi fick goda smörgåsar till kaffet och många gick hem med fina lotterivinster.

Vid pennan Mona Creutziger

Länk till foton Medlemsmöte 21 mars 2019.


Varför skall man vara med i Parkinsonföreningen?

Jo...
För att få träffa andra Parkinsonsjuka och få ta del av deras erfarenheter känns lugnandeGenom föreningen får man information hur man kan underlätta för sig och sina anhöriga.

Ensam är inte stark. Vi kan stärka och stötta varandra, förmedla medicinska och praktiska kunskaper och få ta del av den senaste forskningsrönen.


 

MedelPark 
Nr 2 2020 200831
i PDF klicka här.


För dig som har Parkinson 

Samtalsgruppen med kvinnor som har Parkinson sjukdom.

Fredagar Kl. 13:00-15:00 

OBS! Inställt på grund av Corona-virusets!

Lokal: Sundsvalls sjukhus, Konferensrum 138A. Från huvudentrén, tag höger i gågatan, direkt efter hiss 8 tag vänster, första dörren på höger sida.

Kontaktperson 

Ulla Sjödin 
Meddela om du kommer
Tel. 070-339 62 46 eller
E-post: uno.skador@telia.com


För dig som har Parkinson

Samtalsgrupp med män som har Parkinsons sjukdom.

Träffar fredagar Kl. 13:00-15:00.

Lokal: Sundsvalls sjukhus, Konferensrum 138A. Från huvudentrén, tag höger i gågatan, direkt efter hiss 8 tag vänster, första dörren på höger sida.

OBS! Inställt på grund av Corona-virusets!

Kontaktpersoner

 
Torsten Sundin
Tel: 076-853 19 39 
E-post: tsundin3@gmail.com


Johnny Borg

Tel: 072-331 42 20 
E-post: borg.johnny@icloud.com


För dig som är yngre med Parkinson

Vill du träffa andra personer i samma situation? I Medelpadföreningen kan vi göra ett lokalt nätverk och träffar för yngre med Parkinson i yrkesverksam ålder. 

På riksnivå finns: www.parkinsonforbundet.se/nyp

Ett nätverk för yngre personer.

Om Du är intresserad av att träffa andra yngre personer med Parkinson hör av dig till: 
Kontaktperson NYP

Maria Lilja 
Tel. 070-214 45 98 
E-post: mlilja6@icloud.com 


Snackcafé för dig som är anhörig

Välkommen att delta i våra träffar Vi ventilerar vården, mediciner m.m. och hur vi på bästa sätt skall göra livet drägligt för våra drabbade.
Allvar blandas med befriande skämt och du kommer att inse att du inte är ensam om dina tankar.
Varmt välkommen!
» Läs mera här

Träffar: Kl. 18:30-20:30
Lokal: 
Sundsvalls sjukhus, Konferensrum 138A. Från huvudentrén, tag höger i gågatan, direkt efter hiss 8 tag vänster, första dörren på höger sida.

OBS! Inställt på grund av Corona-virusets!

För information:
 

Margareta Barreby
Tel: 
070-204 71 76
E-post: mbarreby@hotmail.com
Alt.
 

Åsa Sundin 
Tel: 073-180 95 68
E-post: sundinasa@telia.com


Dans till härlig musik

Länk film från: Dans för Parkinson - Dansläger i Umeå 2019


Åsa Sundin 
Tel: 073-180 95 68
E-post: sundinasa@telia.com 


Boxning Nu är det möjligt att träna boxning inomhus!

Vi tränar i Sundsvalls Boxningsklubbs lokaler, Sporthallen, Sundsvall ingång från Himlabadets entré. Tag sen direkt till vänster in i korridor i gamla Sporthallen. Tag första trappan ner i korridoren på höger sida till Boxningsklubbens lokal i källarplanet (ingen hiss).

NYA TRÄNINGSTIDER
ONSDAGAR KL. 12:00 – 13:00
SÖNDAGAR KL. 12:00 – 13:30

Vi har bytt tider för att lokalen skall vara oanvänd före oss och att den hunnit luftas ur. Dessutom har Fredrik lunchrast på universitetet kl. 12:00 och han har störst chans att gå ifrån och träna oss då.

CORONAREGLER
Gå direkt till träningslokalen ta av ytterkläder där, ombyten görs hemma.
Alla skall ha tunna handskar (typ trädgårdshandskar) utom då vi använder Boxningshandskar. Klubben har köpt in nya boxningshandskar som man får köpa för 100 kr/st. alternativt låna handskarna som sina personliga under Coronaperioden. Handsprit vid skifte av handskar.
De redskap vi skall använda spritas före övningen, sen har vi handskar när vi använder redskapen.
Blir vi för många boxare i lokalen får vi dela gruppen på tider eller dagar.

Terminsavgiften till Boxningsklubben är 500 kr
Alla tränar på egen risk.
KÄNNER DU DIG DET MINSTA KRASSLIG, STANNA HEMMA.

Information:

Mona Creutziger  
Tel: 070-663 42 46


Bilder från träningen 18-01-17 klicka här 


Parkinsång

Måndagar Kl. 13:00-15:00 

OBS! Inställt på grund av Corona-virusets!

Vi sjunger och röst-tränar tillsammans
Du deltar på Dina villkor och det krävs ingen uppsjungning!

Ingen avgift!
Tag med bröd så kokar vi kaffe.

Körledaren Gun East

Lokal: Domsaga Musikhus, Västra Allén 13, Sundsvall

Välkommen

För information:
Maud Engebo 073-380 40 38 


Länk till Pakinsonguiden

 

 

 

Tag kontakt med kassören för att informera om vad bidraget avser.

Yngve Åsén 
Tel: 070-697 10 07
E-post: ynase001@gmail.com


Länkar till fotoalbumBoxningsträning 20-09-13
Träff vid Dalstugan 20-09-08
Träff vid Dalstugan 20-09-01
Medlemsmöte 20-02-20

Årsmöte 20-01-23
Julfest 19-12-13
Parkinsång på Skottsundsbacken 19-12-02
Medlemsmöte 19-11-21
Medlemsmöte 19-10-24

Medlemsmöte 19-09-19
Vårutflykt 19-05-23
Medlemsmöte 19-04-11
Medlemsmöte 19-03-21
Medlemsmöte 19-02-21

Årsmötet 19-01-31
Julfesten 18-12-13
Medlemsmöte 18-11-08

Medlemsmöte 18-09-13 
Vårutflykt 18-05-24 

MediYoga 18-05-03 
Medlemsmöte 18-04-26 
Världsparkinsondagen 18-04-11 

Medlemsmötet 18-03-22 
Medlemsmötet 18-02-22 

Årsmötet 18-01-25 
Boxningsträningen 18-01-17 
Medlemsmötet 17-12-07 
20-års Jubileum 17-11-09 
Anhörigträff 17-10-25