Välkommen till Parkinsonföreningen

                           Solna - Sundbyberg

Lokalföreningen Parkinson Solna-Sundbyberg bildades våren 2012 och har idag mer än 100 medlemmar. Föreningen är främst till för parkinsonsjuka och deras anhöriga i kommunerna Solna, Sundbyberg och Kista, men även andra som är intresserade av föreningens arbete kan bli medlemmar. Målsättningen är att utifrån medlemmarnas föutsättningar och behov bidra till en höjning av den enskildes livskvalitet.  Vi ordnar bl. a. föredragshållare, diskussions-grupper, studiecirklar, utflykter och musikstunder.

Föreningen samarbetar med Alliansen för Personer med Funktionsnedsättning (apf) i Solna och Sundbyberg samt med Studieförbundet Vuxenskolan.

Aktuellt

Inbjudan

Qi Gong enligt Biyunmetoden

Parkinsonföreningen Solna–Sundbyberg inbjuder till en presentation av Qi Gong enligt Biyunmetoden den 17 maj kl. 15–17 i Allaktivitetshuset, Sundbyberg.

Det hela presenteras av Solveig Halvarsson som är auktoriserad senior Qi Gong-ledare. Hon leder kurser i den hälsobevarande Biyunmetoden, Metoden är enkel, naturlig och lätt att lära sig, träningen kan utövas när och var som helst och den är en god hjälp till självhjälp. Man tränar avslappning, naturlig andning, koncentration och naturliga rörelser. Mer information: www.gronadraken.se, www.biyun.se.

Solveig Halvarsson var gymnastikledare i sin ungdom och har sprungit många olika lopp (400 och 800 meter) runt om i Europa. Asfaltlöpningen ledde dessvärre till att hon måste höftopereras. Qi Gong-träningen har hjälpt henne att återfå styrka och ett hälsosamt liv.

Presentationen innehåller också rörelseövningar så att alla får pröva på metoden.

Välkomna!

Anmälan görs till Anna-Lena Bucher  bucherannalena@gmail.com eller på

telefon   0739185823 senast den 15 maj

Tidigare möten

Den 26 april

Spelade vi bowling i Sundbybergs bowlinghall. Vi var 10 stycken som hade en trevlig eftermiddag.

 

Den 11 april

på Parkinsondagen hade vi en uppskattad föreläsning om Parkinsons sjukdom i Solna Folkets hus.

 

Den 22 mars

Vi hade besök av Kerstin Dillström, leg. sjukgymnast med specialisering inom neurologi.Kerstin D. talade om Ronnie Gardiner Method, RGM.som är en metod som med hjälp av mustk och kroppsrörelser aktiverar hjärnan. Möjliga effekter är bla.a.bättre koncentrationsförmåga, bättre minne,  förbättrad balans,  bättre talförnåga m.m.

 

Den 15 februari

Hade vi årsmöte. Mötet gick bra och styrelsen fick ansvarsfrihet för det gångna året.

Efter en kort rast berättade Annika Laack om sin DBS - operation och hur hon upplevde den och resultatet.

Den 25 januari 2017

Vi spelade bowling i Sundbybergs bowlinghall. Vi var 10 stycken som efter två timmar var mycket nöjda med våra insatser.

Den 16 november 2016

Vi var 21 som lyssnade till en mycket kunnig guide till visningen av utställningen Textila Undertexter i Marabouparken i Sundbyberg

Den 19 oktober 2016

Sara Riggare är ingenjör, doktorrand och mor. Hon har också Parkinson. Hon brättade om när hon fick diagnosen. Hon delade med sig av sina erfarenheter från att ha levt med Parkinson i över 30 år. Sara brättade också om sin forskning på Karolinska Institutet, som handlar om egenmätningar för Parkinson. 

Den 13 september 2016

Vi spelade bangolf i Akalla där det finns en golfanläggning av hög klass och i en underbar miljö. Vädret var vackert så vi hade en fantastisk dag.

Den 9 juni 2016

Vi hade besök av leg. fysioterapeuten Linnea Neldemo och leg, sjukgymnasten Caroline Jennersjö från Ortopedia. Vi var 26 stycken som lyssnade till de två föredragshållarna och frågorna var många. 

Den 14 april 2016

”Duodopapumpen – min räddning” var rubriken på ett mycket uppskattat möte som leddes av Bernt Johansson, 1:e vice ordförande i ParkinsonFörbundet. Så många som 81 hade anmält sig men 58 kom.  

Den 16 februari 2016

Vi genomförde först årsmötet. Efter en kort rast höll arbetsterapeut Gaius Ghattas ett mycket uppskattat föredrag om att man kan via rehab fortsätta att leva ett så aktivt liv som möjligt på säkraste sätt. 

Den 27 januari 2016

 Vår förening hade tillsammans med Bläckfisk Nordväst bjudit in doktorand Michaela Karlstedt från Karolinska i Huddinge där hon leder ett projekt som handlar om parrelationer vid Parkinsons sjukdom. Vi var 59 stycken som lyssnade tilll en mycket intressant föreläsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bidrag till föreningen kan sättas in på plusgiro 638812- 8

Styrelse

 

Bo Fors Ordf. 070 24 11 609

e-post   boo.fors@gmail.com


 

Anna-Lena Bucher  Sekreterare 

e-post  bucherannalena@gmail.com

 


Evert Danielsson Kassör

e-post   evert.da@hotmail.com


Elvine Borg  Ledamot

e-post   elvine.borg@gmail.comSylve Östervall  Ledamot.

e-post   sylve.ostervall@gmail.com   

 

Här finns vår lokal.

Sundbybergs Allaktivitetshus, Sturegatan 10-12 i Sundbyberg.

Det  är lätt att ta sig hit med kommunala färdmedel, tunnelbana, pendeltåg, tvärbanan eller bussar till Sundbybergs station och därefter en mycket kort promenad.