Medlemsmötet den 9/5 2019
"Bra mat för Hjärnan”
Vi var ca 100 personer som lyssnade till
Charlotte Erlanson-Albertsson,
professor i medicinsk och fysiologisk kemi .
Hon berättade för oss vad vi helst  bör äta för att våra hjärnor ska må så bra som möjligt .
Hon pratade om antioxidanter, t.ex. blåbär,  kolhydrater, t.ex. morötter, bönor och kål i alla dess former, fetter, t.ex. nötter och frön, avocado och proteiner, t.ex. fisk och ägg.
Vi bör undvika rött kött och mjölk,( fil och yoghurt går bra).
Frukt och grösaker, ger oss både vitaminer och fibrer, liksom grovt bröd och musli etc.
Ett glas vin, helst rött, i veckan och en bit mörk choklad. Kaffe och te bör vi dricka i floder eftersom de också är rika på antioxidanter.
I pausen bjöds vi på härliga fruktfat, helt i linje med föreläsningen.

Jag tror de flesta av oss gick hem fyllda av nya föresatser om att äta bättre.