FORSKNINGS­NYHETER 

Vill du ge en minnesgåva?

Om du vill ge en gåva för att hedra minnet av en avliden kan du ge minnesgåvan on-line  på Parkinsonfondens hemsida. 

Vill du uppvakta någon på högtidsdagen?

Vill du uppvakta någon kan du ge högtidsgåvan on-line på Parkinsonfondens hemsida.


 

AKTUELLT


Parkinson-SM i bordtennis

I Stockholm den 29 februari och 1 mars arrangeras det första nationella mästerskapet för personer med Parkinsons sjukdom.

Svenska Bordtennisförbundet är både stolta och glada över att få medverka till möjligheten att skapa ett unikt event. Det ger oss en chans att medverka till att skapa ett evenemang som bidrar till att någonting större en enbart en bordtennistävling. Det känns både spännande och väldigt bra att vi nu ska arrangera det första svenska mästerskapet i bordtennis för de med Parkinsons sjukdom.

Arrangemanget genomförs av Spårvägens Bordtennisklubb i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet och kommer att hållas i Liljeholmshallen Pingiscenter i Stockholm den 29 februari till 1 mars 2020.

Mer information om arrangemanget och hur man anmäler sig finns att läsa i inbjudan till Parkinson-SM 2020


 

 

Här hittar du information om Parkinsons sjukdom; symtom, behandlingsmetoder och mycket annat. Den medicinska informationen är granskad av specialistläkare.


Terje Helland död

Vår styrelseersättare och Uppsala Parkinsonförenings ordförande Terje Helland har avlidit i en ålder av 68 år. Han sörjs närmast av barn, barnbarn och mor. Han har kämpat mot sin sjukdom som accelererat under det senaste året. Men trots det ställde han alltid upp med gott humör och en befriande humor.

Han har varit en drivande kraft från första dagen han valdes in i Länsföreningen Uppsalas styrelsen som vice ordförande 2014. Året efter, 2015 övertog han ordförandeklubban. Han har även haft uppdrag som ersättare i Parkinsonförbundets styrelse. Hans goda kunskaper i kapitalplaceringsfrågor och ekonomiska spörsmål har varit till stor nytta för förbundet. Han har också stöttat länsföreningen i Sörmland då denna haft brist på förtroendevalda. Han har även medverkat i olika projekt, bland annat för Parkinsonfondens räkning.

Terje lämnar ett stort tomrum efter sig och Uppsala länsförening kommer att sakna de gemytliga styrelsemötena som han bjöd upp till i sitt hem på Storgatan, liksom vi vid förbundets styrelsemöten och andra aktiviteter som han nu lämnar alldeles för tidigt.
Eleonor Högström, förbundsordförande
Göran Einarsson, ordförande Parkinson Uppland
Gunn Franzén Ljung, generalsekreterare

 

 


Parkinsonjournalen

Du kan läsa detta och tidigare nummer av tidningen här.

 

 

 

 

 

 

 

 


Lyssna på Parkinsonpodden

Här hittar du alla avsnitt av Parkinsonpodden.

 

 

 

KONTAKTA OSS»

Här finns adress och telefon till Förbundskansliet.


Information om Personuppgiftsbehandling

Parkinsonförbundet är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan alltid komma i kontakt med Parkinsonförbundet genom att kontakta oss på parkinsonforbundet@telia.com. Medlemskapet i Parkinsonförbundet är frivilligt och det är även lämnandet av dina personuppgifter men Parkinsonförbundet behöver vissa personuppgifter om dig för att du ska kunna vara medlem. Läs informationen om personuppgiftsbehandlingen här.Olycksfallsförsäkring ingår i medlemskapet

Alla våra medlemmar som är bosatta i Sverige omfattas av en olycksfallsförsäkring. Försäkringen gäller dygnet runt.
För mer information om försäkringen, läs under Medlemsförmåner