BLI MEDLEM


Redan medlem och vill ändra dina uppgifter? Logga in>>


Läs om fördelarna med att bli medlem


KONTAKTA OSS»

Här finns adress och telefon till Förbundskansliet.


Medlemstidningen Parkinsonjournalen

Du kan läsa alla nummer av vår medlemstidning digitalt på vår hemsida. 

 

AKTUELLT


Nytt avsnitt av Parkinsonpodden!

I 2020-års sista Parkinsonpodd hör du Håkan Widner, professor och överläkare i neurologi på Skånes Universitetssjukhus i Lund, om Covid-19 och Parkinsons sjukdom. Du hör också om olika behandlingsmetoder och forskningsläget nu och lite om framtiden, och inte minst om en ny rapport från Holland som visar mycket positiva effekter av fysisk träning vid Parkinsons sjukdom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla avsnitt av Parkinsonpodden hittar du här


Rekommendationer angående Parkinson och Covid-19

Swemodis är de svenska neurologernas yrkesorganisation. Läs Swemodis rekommendationer angående Parkinson och Covid-19 (pdf)

Läs även på Movement Disorder Societys hemsida: https://www.movementdisorders.org/COVID-19-Pandemic-MDS.htm

 


Filmen från vårt webbinarium 

Filmen från vårt webbinarium "Optimera din behandling och livskvalitet", som sändes 7 december, finns nu på Youtube


Informationsfilmer om Parkinsons sjukdom

Centrum för neurologi i Stockholm har lagt ut flera informationsfilmer om Parkinsons sjukdom. På den här sidan hittar du filmerna som bland annat handlar om läkemedel, forskning och vardag med Parkinson.


Respekt för rättigheter

FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning har varit gällande i Sverige i över 10 år. Fortfarande finns det allvarliga brister när det gäller hur Sverige följer funktionsrättskonventionen. På den här sidan kan du ta del av civilsamhällets granskning av situationen och våra förslag till förändringar.

Här hittar du information om Parkinsons sjukdom; symtom, behandlingsmetoder och mycket annat. Den medicinska informationen är granskad av specialistläkare.

 

FORSKNINGSNYHETER


Uppsala universitet bjuder in till enkätstudie

Uppsala universitet arbetar med en forskningsstudie gällande vård vid kroniska sjukdomar under covid19-pandemin, som genomförs vid Neuromottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Målgrupper i studien är bl a personer med Parkinson och deras anhöriga. För att delta i studien ska man svara på en digital enkät som tar 30 minuter att fylla i. Läs mer om studien (pdf)

Till enkäten

 


Information om Personuppgiftsbehandling

Parkinsonförbundet är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan alltid komma i kontakt med Parkinsonförbundet genom att kontakta oss på info@parkinsonforbundet.se. Medlemskapet i Parkinsonförbundet är frivilligt och det är även lämnandet av dina personuppgifter men Parkinsonförbundet behöver vissa personuppgifter om dig för att du ska kunna vara medlem. Läs informationen om personuppgiftsbehandlingen här.