KONTAKTPERSONER

Eleonor Högström, ordförande, mobil 0733-124394, eleonor.hogstrom@parkinsonforbundet.se

Inger Lundgren, generalsekreterare, mobil 070-662 90 28, e-post: inger.lundgren@parkinsonforbundet.se

Anna Wedin, kommunikatör, mobil 0739-40 20 73, anna.wedin@parkinsonforbundet.se

Parkinsonförbundet är ett handikappförbund med cirka 9000 medlemmar i 24 länsföreningar. Vi informerar, stödjer forskning, uppmuntrar och hjälper dem som drabbats av sjukdomen. Förbundet arbetar med att förbättra förhållandena för parkinsonsjuka, för personer med parkinsonliknande sjukdomar och deras anhöriga.

Parkinsons sjukdom är en neurologisk sjukdom som påverkar bland annat motoriken och koordinationen. Symtomen är olika för var och en, men stelhet, skakningar och långsamma rörelser är huvudsymtom. Symtomen kan mildras med mediciner och andra behandlingar men ännu finns inga botemedel. I Sverige finns cirka 20.000 personer med Parkinson. Främst drabbas personer över 50 år.