BLI MEDLEM


Redan medlem och vill ändra dina uppgifter? Logga in»


KONTAKTA OSS»

Här finns adress och telefon till Förbundskansliet.


Medlemstidningen Parkinsonjournalen

Du kan läsa alla nummer av vår medlemstidning digitalt på vår hemsida. 

 

AKTUELLT


Nytt avsnitt av Parkinsonpodden!

Han är professor i molekylär onkologi och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Han är också författare med bland annat titlar som ”Konsten att vara snäll ”och nu senast boken ”Konsten att fördärva sitt liv – eller inte". Han är dessutom en aktiv samhällsdebattör. 2012 fick han diagnosen Parkinsons sjukdom. Hör Stefan Einhorn i Parkinsonpodden.

Detta avsnitt har möjliggjorts med stöd från AbbVie. AbbVie har ingen påverkan på programval eller dess innehåll.

Här hittar du intervjun med Stefan Einhorn och alla våra övriga poddar»


Parkinson-VM i Berlin


16 svenska deltagare deltog i årets Parkinson-VM, som gick av stapeln i Berlin, Tyskland den gångna helgen. Här nedan berättar Pelle Hägglund, initiativtagare till det svenska laget, om ansträngningar, utmaningar, glädje och resultat. Läs hela artikeln här»


 

Socialstyrelsens riktlinjer följs inte – nu krävs tvång

Fem år har gått sedan Socialstyrelsen införde nationella riktlinjer för vården av patienter med Parkinsons sjukdom. Tyvärr kan vi konstatera att riktlinjerna inte haft den effekt vi hoppades. Tillgången till vård är fortfarande alltför dålig och vården har inte blivit mer jämlik över landet, skriver Parkinsonförbundet. Läs debattartikeln här»


Aktuella föreläsningar

Professor Per Odin håller en föreläsning om icke motoriska symtom motoriska symtom = symtom som är relaterade till kroppsrörelser och dietist Anna Ottosson om kostens betydelse, arrangerat av Parkinson Skåne. Se föreläsningarna här»

I samband med Världsparkinsondagen sände Parkinson Västerbotten tre digitala föreläsningar. Du hittar föreläsningarna här»

Filmen från vårt webbinarium "Optimera din behandling och livskvalitet", som sändes 7 december, finns att se på Youtube

Här hittar du alla våra filmer»


Här hittar du information om Parkinsons sjukdom; symtom, behandlingsmetoder och mycket annat. Den medicinska informationen är granskad av specialistläkare.

 

FORSKNINGSNYHETER


 

Ge en gåva till Parkinsonfonden

BG 900-7949 eller PG 90 07 94-9

Swish: 123 900 79 49


Kurs om Parkinson för yrkesverksamma

Uppsala universitet erbjuder en distanskurs för alla som arbetar med personer med Parkinsons sjukdom, kliniskt och/eller vetenskapligt. Mer information om kursen finns här»