Parkinson sydöst

Ystad - Simrishamn - Tomelilla - Sjöbo - Skurup i samverkan
 

 

Snart skriver vi år 2016,året då vi hoppas på nya genombrott inom Parkinson forskningen, som på sikt kan hjälpa oss som är drabbade.  Under tiden fram till det stora genombrottet lär vi oss mer om sjukdomen,  deltar i fysisk aktivitet gör intressanta studiebesök samt inte minst viktigt,  umgås och utbyter tankar. Ovanstående är vår förenings huvudsyfte. Vill Du  vara med på våra aktiviteter, kontakta mig, Kjell Svensson / ordförande på tel. 0411-307 68 eller epost kjellgvs@hotmail.com .

 

 Jul-fest i Mossby kaffestuga!!                    

Ystad-Simrishamn-Sjöbo-Tomelilla-Skurup i samverkan.
Tillsammans med samarbetspartners, Studieförbundet Vuxenskolan, IK Vinco och Skurups Sparbank presenterar vi återstående träff  för år 2015.


Den 9 december kl. 13.00 startar vi upp årets Jul-fest i Mossby kaffestuga enligt en tioårig tradition. Jan har tagit med sin fru Eva och det resulterar i Mixwell duo. Lotteri med fin fina priser där alla kan vara med och ingen förlorar. Vattengymnastik gänget brukar överraska med något i underhållningsväg? Hjärtligt välkomna!            ( 250:00) per person. Anmäl till Kjell 0411-307 68

 

Ett år har passerat och vi undrar var tiden tagit vägen. Till viss del har den förbrukats hos Parkinson Sydöst med sina 20 aktiviteter. Vad vi pysslar med under 2016, beror på våra medlemmars önskemål, så kom med förslag. Första träffen är den 20 januari med årsmöte på programmet. Vinco villan 14-16.

Styrelsen & ordförande önskar alla medlemmar med vänner  en
                        God Jul & Gott Nytt År!

 

 

Håkan Widner på besök!

Ja, så stod han där bara, Håkan Widner, mannen som vi väntat på så länge. Grattis till Er  som kom till träffen den 7 okt (ca 35 pers) som fick lyssna till Håkan på bästa humör, ge oss en grundläggande lektion om Parkinson-problematiken.

Många nya medlemmar var på plats och bättre informatör än Håkan kan ej fås!

Text&Foto: Kjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utställning på hjul

 

Brainbus utställningen kom till Ystad 3-4 augusti och det räknades in nästan 500 besökare. Dessa fick information om hur hjärnan fungerar och sjukdomar som är nära besläktade med just hjärnan. Parkinson är som bekant en av dessa. Det gavs tillfälle för besökarna att prova  sin minnes- och koordinationsförmåga bl.a Parkinson Sydöst stod för värdskapet under dag 2. genom Kerstin, Sven och undertecknad.

Kjell

 

Något i hästväg!


       

30 medlemmar slöt upp på Jägersro denna sommarkväll. Det minglades flitigt kring borden inför loppen. Lars-Erik med förflutet som kusk hade konstruerat ett system som nästan var "pricken över i:et". Vi tar det nästa gång "för loppet är inte kört ännu" utbrast lustigkurre i samlingen! Inför loppen besökte vi även stallbacken.

Text & Foto :Kjell

 

Klockrent i Löderup!


 

Det blev en strålande sensommardag i Löderup. Vi inledde med minigolf på en mycket trevlig bana i lummig miljö, där vi vi inte besvärades av den höga temperaturen. Anders och Kent var de som lyckades bäst på banan. Efter minigolfen bjöd Kerstin och Rune in på eftermiddagskaffe i sitt hus i närområdet. Föreningen passade på att hålla styrelsemöte, (utomhus) som avslutning på en mycket trevlig dag. Stort tack till Kerstin och Rune för en välplanerad aktivitet!

Text & foto:  Kjell

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                           

.

Bläddra vidare till nästa sida!

              Nästa sida

 

 

                    

 

 

Föreningen bildades i april 2006 och har idag drygt 100 medlemmar. Föreningens verksamhet bedrivs inom SÖ Skåne. Föreningens ändamål är att informera om Föreningens och Parkinsonförbundets verksamhet och att bjuda in parkinsonsjuka och deras anhöriga till information och sociala aktiviteter

Kjell Svensson
Ordförande

Fasta aktiviteter

Vattengymnastik, torsdagar 15.00-16.00.Ystads lasarett. Fullbelagt hösten 2015.

Vägbeskrivning till Vinco villan, se sidan 2!                           

Kontaktpersoner  /  Parkinson sydöst

Kjell Svensson  ordförande
0411-307 68

kjellgvs@hotmail.com

Lars-Erik Karlsson  kassör
0411-404 13
lek@telia.com

Kerstin Nilsson vice Sekreterare  0411-733 05
Keman.Nilsson@gmail.com

Willy Nielsen  Aktiviteter
0411-169 87

Webbredaktör Kjell Svensson. Hemsidan senast uppdaterad 2015-11-26

 

Skurup träffsäkert!

Träffen i Skurup var mycket lyckad. Gunnel Kapusta (samordnare) och Ann-Charlotte Oredsson från biblioteket hade skapat en fin atmosfär. Det passerade förbi ett 40-tal personer där hälften tog broschyrer och hade frågor. Den andra hälften satte sig ner och tittade på vårt bildspel där undertecknad stod för det verbala inslaget. Det ställdes frågor där jag ibland fick hjälp av våra medlemmar som är pålästa!

Artikeln i Skånska Dagbladet dagen före träffen hade gjort susen och många relaterade till den varför de kommit till träffen. Vi fick flera nya medlemmar den dagen. Kim och Olav dök helt oväntat upp och som skapade känslor. Föreningen tackar Gunnel och Ann-Charlotte för ett toppenarrangemang med en mycket fin "inramning". Det förs redan nu tal om nytt besök till våren. PS! Tack för fikat!

Text: Kjell

Justering av priset på medlemskap!

En höjning av priset på medlemsskap bestämdes på Kongressen i maj i år och gäller från och med 1 okt.

300 kr PS
300 kr Anhörig med tidning
300 kr Stöd medlem med tidning
100 kr Anhörig utan tidning (oförändrat)
100 kr Stödmedlem utan tidning (oförändrat)
 


 

 

Sommarsol REHAB

 

Titti Unosdotter från Sommarsol REHAB gav en detaljrik information om dess verksamhet. Intresset var stort bland de närvarande. Titti har lovat ta fram ett "prova på paket" innefattande 1-2 övernattningar.

Sundsgården

Målning, föreläsningar, samtalsgrupper, boule,god mat och mycket annat. Ja, vad kan man mer begära , en oktober-helg. Vi var 8 medlemmar från Ystadföreningen,som förenade sig med drygt 60 från övriga Skåne. Bilden ovan visar Annelie och Lars-Erik när de sveper ut på dansgolvet

Kjell

 

Bowling och våfflor!

Den 25 mars stod bowling på programmet. Spelplats Tomelilla där vi möttes av trevlig personal. Vi spelade två serier per person och Margaretha respektive Richard tog hem dam / herrklass.

På eftermiddagen hölls en träff i Vinco Villan där höstens program diskuterades. Det kommer att bli ett omväxlande program med prel. nio träffar. hela programmet är klart för tryck under maj 2015. Stort tack till Anneli som bjöd på våfflor med hjälp av maken Lars-Erik!

Autoseum i Simrishamn

Ett femtontal medlemmar besökte efter påsken Autoseum i Simrishamn. Vi fick fakta av  Per-Olof Svensson som med glimten i ögat visade oss runt bland ca 120 äldre fordon. Allt från mopeder till de mest eleganta modeller av dåtidens" vrålåk". Efter fikat besökte vi avdelningen för äldre grammofoner , rullbandspelare etc.

Text & Foto: Kjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                

 

 


x