Vi gratulerar Annika Laack till hennes nya jobb.

Annika börjar från och med den 1 mars 2016 en 25%-ig tjänst som kanslist på Parkinson Stockholms kansli.

De här tiderna kommer Annika att finnas på plats -  tisdagar 13:00 - 17:00, onsdagar och torsdagar 10:00 - 13:00.

Arbetet omfattar allt administrativt arbete som bedrivs på ett kansli men tanken är också att göra kansliet mer levande genom att inspirera medlemmar att komma upp på en fika och lite "small talks".

Annika är från sitt tidigare arbete på neurologmottagningen på Sophiahemmet erfaren att leda samtalsgrupper. Tanken är att Annika skall driva en eller flera grupper i Parkinson Stockholms regi. En grupp har redan startat.

Förutom Annika finns det fyra personer som sköter administrationen på kansliet.  

De är: Annemarie Rothschild, Ingvar Kohlström , Tommy Magnusson och även Edvard Kvistedal.

 

 

Kontakt med Annika och hennes kollegor får du på

telefon 08-678 0122 eller

epost: kansliet.parkinsonstockholm@telia.com

 

Adressen är Nybrokajen 7, 3 tr, 111 48 STOCKHOLM

 

 

 

 

 

 

« Tillbaka till startsidan

Och vem är då Annika?

Hon är född 1959. Växte upp i värmländska Munkfors och bor nu i Bromma. Familjen består av den äkta mannen Ulf och barnen Tova (26 år) och Arvid (21 år) samt katten Zumpen.

Annika fick diagnosen Parkinsons sjukdom 2002. Hon gjorde 2013 en DBS-operation med mycket lyckat resultat.

Hon har arbetat som frisör i 33 år och när hon sålt sin salong gick hon två terminer på Hälso- och Friskvårdsprogrammet på KUI. Senare har hon varit anställd under fem år som sekreterare och coach - stödperson - för andra patienter med Parkinson - på den neurologmottagning där hon själv vårdas. Slutligen har Annika suttit ett halvår i receptionen på Neurology Clinic Stockholm. Sista dagen där var den 26 januari i år (2016).

Fritidsintressen: Att blogga på egen hemsida -  www.pokonis.com/ -  att samla på 50 - 60-talsklänningar samt att vistas i fritidsstugan i Värmland.

I syfte att må bra och att hålla Mr P så långt borta som möjligt, tränar Annika tre gånger i veckan. Två pass på gym där hon stärker musklerna i olika "maskiner" och springer 5 km på löpband. På söndagar kör Annika ett 1-timmes pass boxningsträning på Narva boxningsklubb. Träningen är hård men snäll - inga slag mot kropp eller huvud.

Annika har i dagarna - 2016-03-01 - startat en egen firma från vilken hon tänker erbjuda föreläsningar med Parkinson-tema och sälja böcker. Annika har i dagsläget skrivit fyra böcker och är på gång med den femte.