NYP-träff Sunderbyns Folkhögskola i LULEÅ 2016!


Årets nationella NYP-träff 17-19 juni anordnades i Norrland, midnattsolens land.
Trots SAS flygstejk och dåligt väder så lät det inte nedslå denna härliga träff med NYP'are från hela vårt avlånga land, ca 50 deltagare både NYP'are och anhöriga.

 

Temat för i år var Relationer- Livsgnista-Mentalträning.


Det var mycket givande dagar med bra och duktiga föreläsare som föreläste om :
- "Relation, intimitet, sexualitet” av Paula Taube, sexolog från Norrlands universitetssjukhus.
- ”Livsgnista” av Johan Niklasson, överläkare från Sunderby Sjukhus samt doktorand vid Umeå universitet.
- "Mental träning- Mindfulness och Stresshantering” av Anna-Karin Lindqvist, (fd elit simmerska) filosofie doktor i fysioterapi universitetslektor, från LTU.

På fredagen fanns det 3 olika aktiviteter att välja på:
-Pingis
-Konst
-Basal Kroppskännedom.

En del av dom som testade pingis blev rejält bitna och har fortsatt att spela på hemma plan. De som valde konst fick måla på tyg och det skapades bl.a. många fina sjalar med fantastiska färger och mönster.

På lördagseftermiddagen blev det en båtutflykt i vackra Luleås skärgård, middagen intogs på Klubbviken som ligger på en ö ute i skärgården. Det blev en trevlig tur om än vädret till trots.

På söndagen fick vi njuta av afrikanska rytmer med trummor av några afrikanska killar som försökte lära oss att slå på dessa vackra trummor.
En annorlunda aktivitet som säkert många ej testat tidigare. Ljudvolymen steg högt i taket på Sunderbyns Folkhögskola när 20 NYP'are trummade samtidigt....

Det blev en mycket lyckad och givande helg med mycket skratt och fin gemenskap med andra i samma situation som en själv. Alla verkade mycket nöjda med årets träff en av de bästa enl utvärderingen. (Läs gärna Lena Gårdh -Sjöman's fina artikel i Parkinsonjournalen nr:3/2016 om NYP-träffen)
/ Lena Schalin NYP's styrgrupp